menu

Gordijnen

Ontdek ons prachtig gamma aan gordijnen. Bij ons kan u terecht voor volgende types: Overgordijnen, Glasgordijnen, Vouwgordijnen & Paneelgordijnen. Onze troef hier is dat wij dit nog confectioneren in ons eigen atelier. Snelle en goede service gegarandeerd.

Overgordijnen

Overgordijnen zijn in raambekleding een synoniem voor veelzijdigheid. Nagenoeg elke interieur kan aangekleed worden met overgordijnen en dit sinds jaar en dag. In moderne villa’s zien we veel lichte stoffen die strak geconfectioneerd worden. In klassiekere interieurs kan er geopteerd worden voor stijlvolle dessins in zwaardere stoffen die de grandeur van het interieur sterk accentueren.

Alle confectie van gordijnen gebeurt in ons eigen atelier bij het Gordijnhuis. U kan er vanop aan dat vakmanschap hier voorop staat zodat u gordijnen een echte eyecatcher worden in uw interieur.

Bij het verwerken van overgordijnen kan u kiezen uit verschillende confectie opties. Ze bepalen in grote mate het uitzicht van uw gordijn. Deze kunnen afgewerkt worden met een enkele plooi, dubbele of vlinderplooi, driedubbele plooi, waveplooi, plooi of fronslint.

Als je er niet van houdt dat je gordijn strak naar beneden hangt kan je deze ook voorzien van een embrassa, met een embrasse kan een gordijn opzij worden gehouden. De embrasses worden meestal in dezelfde stof als het gordijn gemaakt.

Glasgordijnen

Glasgordijnen zijn reeds jaar en dag de manier om privacy te creeren op een stijlvolle manier, terwijl toch de inkijk van buitenaf wordt tegengegaan. Zeker bij glasgordijnen is het belangrijk om voor kwaliteit en kwaliteitsvolle afwerking te kiezen. Het uitzicht van vele jaren wordt er immers door bepaald en dit soort type gordijnen dient extra opgewassen te zijn tegen direct zonlicht en veelvuldig gebruik. Bij het Gordijnhuis werken we daarom met een uitgebreid gamma van kwaliteitsstoffen van Van Marcke.  Afwerking van deze stoffen is steeds van topkwaliteit en kan met plooien, vouwgordijn, panelen, etc.

Vouwgordijnen

Een zeer hoogwaardige afwerking van uw interieur kan vast en zeker met vouwgordijnen, ook wel American stores genoemd. Door de mooie texturen en structuren van de gordijnstoffen ontstaat er als het ware mode voor  uw raam. De baleinen die in de stof verwerkt zitten zorgen eveneens voor strakke lijnen in uw interieur. Door de nagenoeg oneindige keuze aan gordijnstoffen bestaan er vouwgordijnen voor elk interieur.

Een vouwgordijn bestaat uit een metalen bovenprofiel waarin het optreksysteem ingewerkt zit. Door middel van een velcro wordt de gordijnstof bevestigd aan dit profiel. Bediening van het vouwgordijn kan door een ketting of elektrisch.
Deze elektrische bediening is geen overbodige luxe. Het optrekken van uw vouwgordijnen gebeurt met 1 druk op de knop waardoor u snel en efficiënt de gewenste lichtinval kan bekomen.

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen kennen we ook onder de naam Japanse panelen. Deze verwijzing naar het Oosten duidt op de oase van rust die ze brengen in uw interieur. Paneelgordijnen zijn eveneens ideaal voor zeer brede ramen. Doordat u deze breedte opsplitst in verschillende delen, heeft de breedte van het raam geen invloed op de hanggedrag van het textiel dat gebruikt wordt voor de panelen.

Een paneelgordijn bestaat uit een metalen profiel met meerdere sporen. Per spoor wordt er een loopwagen voorzien waarop de stof met velcro bevestigd wordt. Voor de bediening kan u kiezen uit een trekstang of een koord.

Naaiatelier

Bij ons staat het persoonlijk contact centraal. Sinds 2000 hebben wij ons eigen confectie atelier, waarin wij met zorg uw overgordijnen, klassieke gordijnen, paneelgordijnen, vouwgordijnen, kortom raamdecoratie… op maat maken. Het voordeel hiervan is, dat wij snel en efficiënt kunnen werken!

Verf & Behang